maanantai 22. tammikuuta 2024

NFL - Konferenssifinaaliparit selvillä

 

Konferenssifinaaleja odotellessa



Viime yön varhaisina pikkutunteina selvisi tämän kauden konferenssifinaalijoukkueet NFL:ssä. Molemmissa konferensseissa, AFC ja NFC, pelataan finaalit tulevana sunnuntaina (toki aikaerosta johtuen ottelut ajoittuvat maanantain puolellekin, mutta tosi fania tuo ei häiritse).

AFC:ssä ottelupariksi saatiin Baltimore Ravens ja Kansas City Chiefs. Molemmat ansaitsivat hyvillä peliesityksillään paikan finaaliin, jossa jaetaankin sitten ei enempää tai vähempää kuin paikka helmikuun SuperBowl:iin.

NFC:n puolella taas finaalipariksi muodostui San Fransisco 49ers ja Detroit Lions.

Molempien konferenssifinalistit tuli onnistuneesti ennustettua jo ennen kauden alkua. 49ers on ollut suosikkini jo vuodesta 1991, kun sain kokoon NFL:n keräilykorttikansion täydellisenä ja kansion kannessa komeili kukas muu kuin 49ersin kuuluisa pelinrakentaja, Joe Montana.

Tuo korppijoukkue, Ravens, tuli suosikkien mukaan hieman myöhemmin, sillä joukkueen nimi kuvasi hyvin "Viestikorppien" työtä sotilaallisessa maanpuolustuksessa. Toki olisihan valinta voinut olla myös Chicago Bears, "Karhut", mutta tuo optio jäi käyttämättä. Hyvin ovat toki Karhutkin pärjänneet liigassa.

Nyt nähtyjen peliesitysten perusteella uskoisin, että Ravens ottaa helposti voiton haastajasta Chiefistä. Ravensin peli Texansia vastaa oli sen verran hyvää ja voittokin tuli melko helposti tuossa ottelussa. Toki muistettavaa on, että nyt vastaan asettuu astetta haastavampi joukkue kun Chief  tuo mukanaan huippu pelinrakentaja Patric Mahomesin sukkuloiman hyökkäysvoiman.

NFC:n puolella 49ersia odottaakin melkoisen tiukka kamppailu. Sen verran laadukasta peliä ovat Leijonat (Lions) esittäneet. Ja varsinkaan kun 49ersin peli Packersia vastaan ei ollut ihan kaikilta osin vielä valmista - mikä hämmästytti suuresti. Mutta, tiukan väännön jälkeen voitto kuitenkin otettiin ja nyt on aika tehdä loput hienosäädöt finaalia ajatellen.

Loppua kohden paranee.

Mitä tulee tuohon finaalikierrosten pelaamiseen ovat kortit vielä aika hyvin kasassa sillä finaaliin merkitsemäni joukkueet, Ravens ja 49ers, ovat vielä kuviossa vahvasti mukana. Se pääsevätkö molemmat joukkueet SuperBowliin jää vielä nähtäväksi.

Veikkauksen osaltahan tosiaan tuo ensimmäinen Wild Card (Villikorttikierros) meni hieman penkin alle kuten pisteetkin osoittavat (kuva yllä). Viikonlopun Divisioonakierros toi hieman parannusta tilastoon. Vielä on 600 pistettä jaossa ennen kuin peli vihelletään poikki.




@ri


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

FT8 SM-sprint, osa 5

  Työskenneltyjä kilpa-asemia FT8 sprint -kilpailusarjan kevätkauden päättävä osakilpailu päättyi juuri. Tälläkin kerralla asemia oli mukava...