sunnuntai 28. tammikuuta 2024

Presidentin vaalit 2024 - tulosta vaille valmis


Ilmassa on tänään suuren "urheilujuhlan tuntua". Ei sen takia, että NFL:ssä kaksi joukkuetta pääsee tämän päivän pelin jälkeen pelaamaan Super Bowlista, vaan tietysti oma presidenttipelimme pääsee myös ensimmäiselle karsintakierrokselle, jossa yhdeksän ehdokkaan joukosta valikoituu kaksi, lopulliseen taistoon helmikuussa. No, tämä tietysti sillä odottamalla ettei kukaan ehdokkaista saa nyt yli 50 % äänistä. Ja mikäli gallupit ja muut ennusteet pitävät yhtään paikkansa, ei kukaan ehdokkaista onnistu tuota rajaa saavuttamaan vaalien ensimmäisellä kierroksella.

Lopputuloksen kannalta onkin tällä hetkellä, kun äänestysaikaa on jäljellä vielä neljä tuntia ennakkoäänien julkaisuun, se että presidentti vaihtuu. Saulille tuli kaksi kautta täyteen, joten vaihdos on ns. pakollinen, vaikka moni olisi varmasti halunnut hänelle vielä yhden kauden lisää. No, Kekkosesta opittuna on tuota istumakautta rajattu kahteen - onneksi 😉

Kävipä tämän päivän vaalissa miten tahansa, asiasta ei voida olla kuin tyytyväisiä, sillä äänestysprosentti on nousemassa ennätyskorkeaksi. Tämä antaa hyvä pohjan valinnalle. Hyvin sujunut ennakkoäänestys on helpottanut ruuhkia vaalipaikoilla - ainakaan tänään ei omalla pisteellä tarvinnut juurikaan jonottaa. Tosin homma oli sen verran sujuvaa, että vaikka ovi kävi koko ajan, mitään ruuhkia ei päässyt syntymään.

Blogikuvassa oleva Juhani Suomen, "Tasavallan Presidentit 1919 - 2017" tulee aina kaivettua esiin näin vaalivuonna. Nythän tuohonkin kirjaan on tulossa uusi kasvo kun "Sale" saa seuraajansa. Kokonaisuutena tuo teos on erittäin hienosti koostettu: upeiden kuvien rinnalla on helppolukuista ja -tajuista tekstiä aikansa päämiehistä. Kukin päämies saa teksteissä ansaitsemansa kohtelun, eli tulee esitellyksi mahdollisimman monipuolisesti. Itse on tullut luettua nuo esittelyt jo muutamaan kertaan, mutta tuntuu, että aina löytää jotain uutta, joka on jäänyt aiemmin huomaamatta - varsinkin noiden vanhempien presidenttien edesottamuksista.

Nyt ei muuta kuin jännäämään ja nauttimaan vaalikahvit. Ilmassa on juhlan tuntua!

//ARi\\
 
Presidenttiehdokkaat 2024


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

FT8 SM-sprint, osa 5

  Työskenneltyjä kilpa-asemia FT8 sprint -kilpailusarjan kevätkauden päättävä osakilpailu päättyi juuri. Tälläkin kerralla asemia oli mukava...