torstai 25. tammikuuta 2024

OLIVIA DIGITAL Winter 2023 QSO Party

Awardi osallistumisesta OLIVIA Digi -tapahtumaan

 Vuodenvaihdetta odotellessa oli mukava huomata, että Olivia -modella järjestettiin tapahtuma, joka innosti ja kokosi yhteen kyseisen aaltomuodon käyttäjiä radioaalloilla. Itsekin osallistuin tapahtumaan, koska oli mahdollista löytää uusia "päänahkoja" eli vasta-asemia tälläkin hienolla yhteystavalla.

Kaiken toiminnan ohella ehdin kuin ehdinkin tehdä 7 yhteyttä Olivialla; tarkemmin sanottuna Olivia 250/8 aaltomuodolla. Tapahtumassa oli hienoa sekin, että yksi yhteys ei ollut pelkästään lyhyt sanoman vaihto, vaan siinä saattoi mennä useampikin minuutti kun kuulumisia vaihdettiin.

Olivia-mode on digitaalinen viestintämuoto, jota käytetään radioamatööritoiminnassa. Olivia-mode mahdollistaa heikkojen signaalien lähettämisen ja vastaanottamisen vaikeissa olosuhteissa, kuten häiriöiden, kohinan tai taajuusvaihteluiden keskellä. Olivia-mode käyttää monitaajuusvaihto-ortogonaalista taajuusjakomodulaatiota (MFSK-OFDM) ja virheenkorjauskoodausta. Olivia-mode oli ennen yksi suosituimmista digitaalisista modeista ennen kuin uusi FT8 mode tuli käyttöön. Olivia tarjoaa luotettavan ja tehokkaan tavan kommunikoida pitkillä etäisyyksillä ja erittäinkin heikoilla signaaleilla.


@ri

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

FT8 SM-sprint, osa 5

  Työskenneltyjä kilpa-asemia FT8 sprint -kilpailusarjan kevätkauden päättävä osakilpailu päättyi juuri. Tälläkin kerralla asemia oli mukava...