maanantai 29. tammikuuta 2024

Vaalikuume jatkuu - Stubb vai Haavisto

 

Vaalitulos sinetöity 28.1.2024 (Yle.fi)

Presidenttiäänestyksen ensimmäisestä kierroksesta ei ehkä eilen tullut yhtä jännittävä mittelö kuin NFL:n konferenssifinaaleista amerikkalaisessa jalkapallossa. Molemmissa "lajeissa" kuitenkin saatiin voittajat ja jatkoon menijät selville, kahden viikon päästä oteltavaan loppuotteluun.

Presidenttikisassa heti ennakkoäänien tullessa julki, tuli pelin henki selväksi. Eroa kärkikaksikolla muihin kandidaatteihin oli sen verran paljon, ettei hyväkään kiri riittäisi. Tosin kilpailun pronssipaikalle tulleen Jussi Halla-Ahon saalis kasvoi tasaisesti koko laskennan ajan, mutta 19 % ei tällä kerralla riittänyt jatkoon, vaikka kokonaistuloksen olikin hyvä.

Nyt jäämme odottelemaan voittajien taistelua ja toistensa haastamista ennen toisen kierroksen äänestämistä. Toivottavasti tähänkin taistoon saadaan hieman lisää jännitteitä ja mikä tärkeintä: äänestysprosentti olisi yli 70 % myös toisella kierroksella!

Kahden viikon päästä tiedetään kumpi on parempi ja tulee linnan isännäksi seuraavaksi kuudeksi vuodeksi. Valtikka on varma, sillä äänestyksen lopputuloksesta ei voi valittaa, mikä poikkeaa hieman muista vaalijärjestyksistä Suomessa.

@ri 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

FT8 SM-sprint, osa 5

  Työskenneltyjä kilpa-asemia FT8 sprint -kilpailusarjan kevätkauden päättävä osakilpailu päättyi juuri. Tälläkin kerralla asemia oli mukava...