maanantai 8. tammikuuta 2024

Alkuvuoden lämpimiksi (2024)

 

Vuodenvaihteen lämpöjä
Vaihteeksi hieman paikallissäätä näin blokipalstallekin. Internetissä Mustolan sääaseman tietoja seuranneet ovatkin huomanneet, että jouduin poistamaan tuon 24/7 -tapaisin datavirran säätietojen osalta. Ihan säästösyistä, sillä vain hyvin pieni joukko kävi seuraamassa sääsivuston tarjoamaa tietoa, mutta sen tuottamiseen ja julkaisuun alkoi menemään hieman liikaa euroja. Toki aina välillä pitää kokeilla vanhoja reitityksiä maailmalle ja antaa datavirtaa livenä maailmallekin. Tosin viimeaikoinahan tuo sääinfo onkin mennyt lähes ainoastaan tuon radioamatöörien käyttämän APRS.FI -palvelun kautta katsottavaksi.

Harvalta on tuskin jäänyt huomaamatta, että heti uuden vuoden juhlista selvittyä, alkoi pakkanen kiristymään nopeaan tahtiin. Heti seuraavalla vuorokaudella hätyyteltiin jo kaakonkulmallakin liki -30 C:n pakkasrajaa. Konnunsuolla taidettiin jo ehti menemään sen allekin. 

Pariviikkoisesta pakkasjaksosta ollaan nyt toipumassa ja lämpökäyrän osalta suunta onkin jyrkästi ylöspäin. Se mennäänkö kovin paljoa plussa-asteille jää vielä nähtäväksi. Seuraava kylmä ilmamassa on meteorologien mukaan jo odottamassa heti tämän pienen lämpimän jakson jälkeen. Katsotaan kuinka ennusteet noilta osin onnistuvat.

@ri

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

FT8 SM-sprint, osa 5

  Työskenneltyjä kilpa-asemia FT8 sprint -kilpailusarjan kevätkauden päättävä osakilpailu päättyi juuri. Tälläkin kerralla asemia oli mukava...