perjantai 8. tammikuuta 2021

Talven tuntua ilmassa

Mustolan lämpötilakäyrää vuodenvaihteessa 2020/2021

 

Aamun uutisoinnissa oli mielenkiintoista säädataa Espanjan suunnalta. Siellähän paukutellaan pakkasennätyskiä reilun -35 C:n lämmöissä ja luntakin on luvassa loppuviikosta ihan reilusti; useita kymmeniä senttejä. Toki lämpötila kääntyy jyrkästi pakkaselle kaakonkulmallakin viimeistään sunnuntaina, mutta täällä tuo ilmiö kuuluu enemmän asiaan kuin esim. Espanjassa. Se onko nuo Espanjan tai yleensäkin Etelä-Euroopan säät seurausta jostain maailmanlaajuisesta ilmanstonmuutoksesta voidaan oikeastaan vain arvailla. Vuodet eivät ole veljiä keskenään ja tilastojen valossa on niitä "hyviä" ja "huonoja" vuosia.

Mikäli perinteinen talvisää pääsee vallalle meillä, saadaankin seuraavaa suojajaksoa lämpötilojen osalta odotella pitkälle maaliskuulle saakka: tilastojen valossa näin, mutta käytäntö voi toki olla toinen. Seuraame tilannetta näiltäkin osin mielenkiinnolla.

No, lunta on ainakin Mustolassa reilusti enemmän kuin vuosi sitten; reilu 15 cm.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

FT8 SM-sprint, osa 5

  Työskenneltyjä kilpa-asemia FT8 sprint -kilpailusarjan kevätkauden päättävä osakilpailu päättyi juuri. Tälläkin kerralla asemia oli mukava...