keskiviikko 27. tammikuuta 2021

Suomen Radioamatööriliitto (SRAL) - 100 vuotta

 

ISBN 978-951-97783-5-8

Suomen Radioamatööriliitto (SRAL) täyttää 100 -vuotta. Kunnioitettava ikä, jota on hyvä juhlistaakin eri tavoilla. Onhan SRAL ollut aikojen saatossa ja edelleenkin myös merkittävä yhteiskunnallinen vaikuttaja.

Nyt julkaistu juhlateos "SRAL 100-vuotishistoria" on yksi hieno tapa juhlistaa perinteikästä toimintaa. Nyt julkaistu liki 200 sivuinen teos onkin niin sisällöltään kuin painoasultaan hienosti 100-vuotista taivalta kunnioittava. 

Nyt julkaistu teos sisältääkin radioamatöörien historiaa aina 1900-luvun alusta 2000-luvulle saakka. On hieno idea, että kirjan tekstit käsittelevät radioamatöörien historiaa enemmän yhteiskunnallisesta kuin teknisestä näkökulmasta. Liian tekninen lähestymistapa ei olisi varmasti rajannut kirjasta kiinnostuneen lukijakunnan radioamatööreihin ja muihin teknisen alan henkilöihin pitkälti. Nyt kirjaa on helppo markkinoida paljon laajemmin ja tuoda siten toimintaa esille myös niille, joita tekniset kysymykset ja laiterakentelut eivät juurikaan kiinnosta.

Ensisilmäyksellä kun kirjan otsikoita silmäili, että aihepiirin osalta hyvä ja tärkeä painotus on ollut sota-aikaa (1939-1945) käsittelevät asiakokonaisuudet. Liiton aiemmissa historiikeissä tämä osuus on jäänyt hieman vähemmälle huomiolle, joten noiltakin osin aiheen nosto oli ihan hieno asia.

Edellinen juhlajulkaisuhan julkaistiin 25-vuotta sitten (1996), kun SRAL täytti 75 vuotta. Tuolloin julkaistu teos "Alussa oli kipinä" on hieman erilainen kattaus SRAL:n historiaa ja täydentää hienolla tavalla nyt julkaistua juhlakirjaa. Molemmille kirjoille on varmasti paikka radioamatöörien kirjahyllyssä.


ISBN 951-959-884-7


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

FT8 SM-sprint, osa 5

  Työskenneltyjä kilpa-asemia FT8 sprint -kilpailusarjan kevätkauden päättävä osakilpailu päättyi juuri. Tälläkin kerralla asemia oli mukava...