keskiviikko 27. tammikuuta 2021

JT65 -yhteys Englantiin

JT65HF-yhteys Englantiin

 

Pidin tuossa pitkästä aikaa yhteyden JT65-modella. Tällä kerralla yli Brexitrajojen Britaniaan. G0BLB tuli vastaamaan kutsuuni erittäin voimakkaalla signaalilla. JT65 ja JT9 samoin kuin tuo T10 -lähetelajeina ovat siitä hienoja, että ne kulkevat huonommissakin heijastuksissa. FT-lähetteistä (FT8/FT4) poiketen tosin näillä JT/T -modeilla tuo yhden lähetysvuoron pituus on n.47 sekuntia, jonka jälkeen vasta-asema koodaa viestin auki ja aloittaa oman lähetyksensä tasaminuutilta. Näin edeten saadaan sitten 4 - 6 minuutin aikana tuo täydellinen yhteys aikaiseksi: raportit ja vahvitusket vaihdettua. 

Pitkän lähetysvuoron aikana saattaa josku tuo radiokeli tai muut olosuhteet muuttua äkisti. Tämänkin yhteyden osalta näkyy, kuinka tuo toinen vastaus Britaniasta tuli enää voimakkuudella -24 dB. Näytöltähän tuo signaali oli jo hävinnyt, mutta onneksi ohjelmisto pystyi vielä koodaamaan signaalin auki kohinoista.


73 de ARi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

FT8 SM-sprint, osa 5

  Työskenneltyjä kilpa-asemia FT8 sprint -kilpailusarjan kevätkauden päättävä osakilpailu päättyi juuri. Tälläkin kerralla asemia oli mukava...