tiistai 18. tammikuuta 2022

Virtuaalimatkailua pandemian siivittämänä

 Nyt kun tuo toinen pandemiantäytteinen vuosi alkaa kohta olla jo kärsittynä sitä alkaa muistelemaan minkälaista tuo vapaa matkustaminen maailmalle oikein olikaan. Ei siinä mitään - kyllähän kotimaan matkailukin ihan kivaa on, mutta onhan sitä aina joskus mukava käydä tutustumassa muihinkin kulttuureihin omien rajojen ulkopuolelle. Toki pääseehän sitä nytkin matkustamaan maailmalle, mutta erilaiset määräykset ja säädökset ovat tehneet matkailusta ainakin jotain muuta kuin nautinnon.

Eräänlaisena omana virtuaalimatkana kävin lävitse omat matkustamiset ja liikkumiset reilun 10 vuoden ajalta. Siinähän on sellainen sopiva aikajänne, johon sopii paljonkin muistoja. Puhelimeen ja pilvipalveluun tallentuneet aika- ja paikkaleimatut valokuvat toivat mainion tien käydä tapahtumia lävitse kuvallisessa muodossa. Hyvä, että kaikissa paikoissa muisti edes käyneensä, mutta uskottavahan se oli kun kuvia tarkemmin tarkasteli 😀

Kun kuvagallerian rinnalle laittoi vielä tuon nettioperaattori, Googlen, tarjoaman aikajanan, niin kaikki alkoikin olla lähes täydellistä matkamuisteluihin. Jos et ole erikseen estänyt paikannus- ja seurantapalveluja Googlen osalta, niin Googlen näyttämällä aikajanalla on hyvin hienosti esitetty kaikki liikkumiset ja luotu niistä myös erilaisia tilastojakin. Mikäs siinä, jos ei anna sen itseään häiritä. Itse en ole kokenut kyseistä seurantaa mitenkään häiritsevänä, sillä jos ei Google, niin joku muu seuraa kyllä liikkeitä, eikä kaikki edes kysy lupaa siihen. Tosin noiden tietojen saaminen omaan käyttöön voikin sitten joskus olla hieman hankalaa.

Oma matkustelu vuosina 2009 - 2022

Ylläoleva kartta punaisine ympyröineen on kaapattu Googlen aikajanalta. Punaisina ympyröinä on merkitty ne kohteet, joissa on vieraillut silloin kun paikkatiedon tallennus on ollut mahdollista. Hyvin pitää kartta paikkansa, sillä en löytänyt edes sitä suurentaessa yhtään valtiota tai kaupunkia, jossa olisin käynyt ilman karttamerkintää. Kaukomatkailun nimissä kauimmat pisteet löytyvät reilun kahden viikon lomamatkoilta Kap Verden -saarille ja Thaimaahan. Kanariansaaret ja Espanjan onkin sitten ollut käyntikohteena useita kertoja. Keski-Euroopan osalta milenkiintoisinta kiertelyä olivat nuo muutamat viikot, jolloin tuli kierrettyä Valkovenäjää ristiin rastiin paikallisten oppaiden opastuksella. Venäjän puolella matkailu onkin ollut hyvin Viipuri - Pietari -akselille keskittynyttä. Myös kotimaan osalta näkee hyvin, ettei tuo "Lapin lumous" ole iskenyt - ainakaan vielä.

Vuosina 2009 - 2022 käydyt kohteet

//ARi\\


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

FT8 SM-sprint, osa 5

  Työskenneltyjä kilpa-asemia FT8 sprint -kilpailusarjan kevätkauden päättävä osakilpailu päättyi juuri. Tälläkin kerralla asemia oli mukava...