tiistai 4. tammikuuta 2022

VarAC ja VaraHF - toimiva kokonaisuus

 Joulukuun alussa kirjoittelin joitakin kommentteja tuon Winlink -viestitykseen liittyen. Tuolloin osallistuin tuohon Winlink Wednestday -tapahtumaan, jossa maailman Winlink -asemat ilmoittautuvat johtoasemalle ja pitävät sitten yhteyksiä Winlink / VaraHF -modella. 

Kynnys Winlink / VaraHF -järjestelmän käyttöön on nyt mielestäni madaltunut, koska hiljattain julkaistiin erillinen VarAC 2021 ohjelmisto. Tämä mahdollistaa VaraHF-modeemin avulla pidetyt "Chat-yhteydet" eli eräänlaiset P2P (Point-to-Point), kahden aseman väliset suorat yhteydet. Mielenkiintoinen ja toimiva kokonaisuus jo nyt, vaikka päivityksiä varmasti tähänkin ohjelmistoon on tulossa.

VarAC ohjelmisto käytössä ja yhteys Saksaan menossa.

Jos oli tuo JS8Call -ohjelmisto hyvä lisäys digimodejen maailmaan, niin olettaisin tästäkin VarAC:stä tulevan suosittu. Kaikki eivät jaksa puuhastella pelkän FT8 / FT4 -modejen kanssa - vaihtelu on aina mieleistä. Niin, ja sattuuhan tämä VarAC oikein hyvin tuohon EMCOMM -ohjelmistojen ryhmäänkin.


//73\\  ARi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

FT8 SM-sprint, osa 5

  Työskenneltyjä kilpa-asemia FT8 sprint -kilpailusarjan kevätkauden päättävä osakilpailu päättyi juuri. Tälläkin kerralla asemia oli mukava...