sunnuntai 9. tammikuuta 2022

Turvallisuus kuntoon Googlen kanssa

 

Googlen turva-asetuksia tarkastelemassa

Voisi melkein väittää, että jokainen tietoverkoissa liikkunut internetkulkija on törmännyt ja jopa käyttänyt jotain Googlen palvelua. Oli se sitten karttoja, tietokantoja, somesovelluksia tai sähköpostia, kaikkien sovellutusten käytölle on tärkeää, että tietoturva-asetukset oman tilin osalta ovat kunnossa. Ihan samoin kuin pankkitilin osalta: kukaan ei halua, että joku vieras käyttää omaa pankkitiliä tai muutoin tunkeutuu sille.

Jos ei aikaisemmin ole tullut tehtyä mitään tämän turvallisuuden osalta, niin nyt olisi enemmän kuin hyvä aika aloittaa kuluva vuosi tämänkin asian osalta tietoturvallisesti. Omiin asetuksiin pääsee suoraan vaikka selainikkunan kautta, kirjoittamalla osoitteeksi: myaccount.google.com Täältä avautuvan näkymän kautta pääsee kokonaisvaltaisesti hallitsemaan ja tarkastelemaan omia asetuksia. Asetuksia ja määrityksiä on paljon, joten en käy niitä tässä erikseen lävitse. Se tärkein tarkistettava kohde liittyykin salasanoihin, joissa tulisi olla päällä asetus "KAKSIVAIHEINEN VAHVISTUS KÄYTÖSSÄ" 

Myös avautuvan "TIETOTURVA" sivun ensimmäinen laatikko on hyvä tarkastaa. Siinä pitäisi olla lukkokuvan päällä vihreä vekki ja tekstiä "Tilisi on suojattu" Google tekee tämän tarkastuksen puolestasi, jonka jälkeen jos tarpeen, pääset viilaamaan asetukset kuntoon.

Näihin kuviin ja tunnelmiin. Kokonaisturvallista loppuvuotta toivotelle.


@ARi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

FT8 SM-sprint, osa 5

  Työskenneltyjä kilpa-asemia FT8 sprint -kilpailusarjan kevätkauden päättävä osakilpailu päättyi juuri. Tälläkin kerralla asemia oli mukava...