perjantai 7. tammikuuta 2022

Kuuleeko Reykjavik ?

 Kuuleeko Reykjavik - CQ ? Ja kyllähän Reukjavik kuuli. Paikallinen radioamatöörikerho (TF3IRA), operaattorina Erik (TF3EY / OH2LAK) oli sopivasti asemalla ja vastasi. Yhteys oli hyvin haasteellinen, mutta kaikki vaadittavat tiedot tulivat vaihdettua ja yhteys vietyä päiväkirjaan eli lokiin.

Yhteyden haasteellisuutta lisäsi suuresti se, että itselläni oli käytössä vain 50 Wattia ajettuna vertikaaliin, joka ei ollut parhaassa vireessä käytetylle taajuudelle, 7105 kHz. Aikoinaan kun vertikaalin virittelin, niin oli tarkoitus keskittyä vain alle 7080 kHz taajuuksille, siis sähkötykselle ja erilaisille digimodeille. Nyt näitä uusi modeja on tullut käyttöön siinä määrin, että joillekin mainioille digimodeille on sovittu jo ns. tolppataajuuksiksi yli 7100 kHz:n taajuuksia. Näin myös tämän VaraHF / VarAC :n osalta. 

No, ainakin tuli itsellekin jälleen todistetuksi, että VaraHF toimii heikoissakin signaaleissa yllättävän hyvin. Nytkin Erik raportoi, että hänen radiohorisontissaan QRM, eli häiriötaso oli S7 eli hyvin voimakas. Ihme että yleensä kuuli minun signaalia. No, kaikkia Pactor-paketit eivät menneetkään kerralla lävitse, joten yhteys muodostui lukuisista toistoista. Mutta, se tärkein saavutettiin: yhteys syntyi ja tiedot vaihdettiin. 

VaraHF toimii "alustana" myös tuolla radioamatöörien ja harrastajien Winlik-maailmassa. Sen avulla esim. sähköposti liikkuu, vaikka tuo julkinen internet olisi katkennut.

CU

//ARi\\


Yhteys välillä Reukjavik - Mustola, 7105 kHz


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

FT8 SM-sprint, osa 5

  Työskenneltyjä kilpa-asemia FT8 sprint -kilpailusarjan kevätkauden päättävä osakilpailu päättyi juuri. Tälläkin kerralla asemia oli mukava...