keskiviikko 22. helmikuuta 2023

Tilanne Kannaksella 22.2.2023 klo 15:00

 

Vain yksi venäläinen asema kartalla !

Tuoreimmassa SIGINT -katsauksessa lähialueiden osalta tilanteessa ei juurikaan muutosta viikon takaiseen. Ehkä ainoan näkyvän poikkeuksen tekee tuossa Suomenlahden eteläpuolella oleva UA1COA (Sosnovyi Bor) ja Laatokan rannalla Käkisalmella oleva yksi laivatietoa välittävä AIS-asema: molemmat asemat näkyvät APRS.FI -kartalla. 

Tilanteeseen liittyen on mielenkiintoista tietysti se, ettei alueelta näy muita asemia kartalla. Toki ne on voitu teknisesti blokata pois palvelusta. Mutta, toisaalta viimeisen kahden viikon aikana ei rajan takaa ole kuulunut VHF-kanavilla juuri puhetta eikä radiomajakoitakaan, vaikka heijastukset noillakin taajuuksilla ovat olleet välillä erittäin hyvät.

Jäädään mielenkiinnolla seuraamaan koska ja kun taas jotain tapahtuu vai tapahtuuko mitään. Sotilaallisessa mielessä perinteisten valvontatutkien signaalit ovat olleet aktiivisia kuten ennenkin ehkä normaalia enemmän. Onhan Suomen ilmatilassa viime aikoina ollut paljon harjoituksia ilmavoimien osalta.

@ri

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

FT8 SM-sprint, osa 5

  Työskenneltyjä kilpa-asemia FT8 sprint -kilpailusarjan kevätkauden päättävä osakilpailu päättyi juuri. Tälläkin kerralla asemia oli mukava...