tiistai 14. helmikuuta 2023

Tilanne Kannaksella 14.2.2023 klo 12:00

 



Syvä hiljaisuus Venäjän APRS-taajuuksilla !

Näin Ystävänpäivän kunniaksi ja meneillään olevan ilmapallojahdin tiimoilta tuli päivitettyä tilanne Venäläisten ARPS ja majakka-asemien osalta Kannaksen ja Pietarin alueen suunnalta. Hirmuisesti ei ollutkaan päivitettävää sillä yllättäen kaikki asemat olivat kadonneet kartalta eikä lähiasemia ole kuulunut moneen päivään myöskään ns. suoralla radiotiellä Kannaksen suunnalta.

Mitä tämä radiohiljaisuus tarkoittaa? No, toivottavasti ei ainakaan sitä, mitä tuo Kannaksen radiohiljaisuus tarkoitti kesällä 1944. Kyse lieneekin siitä, että karttapalvelun osalta on venäläiset radioasemat onnistuttu blokkaamaan pois näkyvistä, eikä niiden lähettämä tai välittämä paikkatieto kulkeudu eteenpäin. Tuo sama ilmiö näkyy palvelun AIS- eli laivaliikennetiedoissakin. 

En kyllä millään jaksaisi muutoin uskoa, että kaikki Pietarin radioamatöörit olisivat sulkenee VHF-majakkansa tai muutoin menneet ns. QRT -tilaan (asema suljettu). Jäädäänpä seuraamaan tätäkin tilannetta niin kartalla kuin livenä radioaalloilla.

73 // @ri

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

FT8 SM-sprint, osa 5

  Työskenneltyjä kilpa-asemia FT8 sprint -kilpailusarjan kevätkauden päättävä osakilpailu päättyi juuri. Tälläkin kerralla asemia oli mukava...