tiistai 14. helmikuuta 2023

Pallottelua - ilmapalloja maailmalla - livelähetyksenä

 



Ilmapalloihin ja niihin liittyvään toimintaan on tullut sen verran uteluja ja kyselyjä, että uskalsin käyttää vapaata lähdekoodia ja laittaa hieman perinteistä ukkostutkaa sivuten päivittyvän näkymän siitä kuinka ja miten noita erilaisia ilmapalloja liikkuu maailmalla. Luonnollisesti kuvassa eivät näy ne, jotka eivät ilmoita sijainnistaan - eli samaan tapaan kuin lentokoneiden seurantasivustolla ja laivojen seurannassa näkyvät vain ne, joilla tuo radiomajakka on päällä.

Toivottavasti skriptit toimivat kuvassa. Paikkatieto mennee tuonne Iso-Britannian suunnalle, koska karttapalvelu ei voi - enkä minäkään - tietää kuka ja missä sivua katselee. Mutta ongelmaa on helppo ratkaisu: näkyvää karttaa voi hiirellä liikutella haluamaansa kohtaan tai sitten pelkästään zoomailla kartan kokoa. Näkyviä palloja hiirellä klikkaamalla saa kyseisestä kohteesta lisää tietoa. 

Huom: kartalla näkyvät ajoneuvot ovat etsimässä maanpinnalle palaavia palloja tai paremminkin niiden hyötykuormia.

@ri

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

FT8 SM-sprint, osa 5

  Työskenneltyjä kilpa-asemia FT8 sprint -kilpailusarjan kevätkauden päättävä osakilpailu päättyi juuri. Tälläkin kerralla asemia oli mukava...