maanantai 1. helmikuuta 2021

Pihabongaus 30.-31.1.2021 - Mustola


 Viikonloppuna saatiin nautiskella pihabongauksesta ihan mukavassa talvikelissä: pikku pakkanen, muutama lumituprutus ja jopa aurinkoakin oli tarjolla.

Omalla ruokintapisteellä on jo marraskuun lopulta lähtien ollut melkoisen kattava tarjonta talvilinnuille. Oikeastaan vain ns. irtokaurat ja lyhteet ovat olleet poissa tarjolta. Uusina tarjottavina on ollut koemielessä nuo rasvapalloon laitetut jauhomadot. Muutoin on menty auringonkukan, pähkinöiden ja hirssin voimilla. 

Nyt kun olisi sitä ruokaakin taasen tarjolla, on vain yksi puute: linnut. Joulukuussa oli ruokintapisteellä erittäin hiljaista, eikä tammikuukaan tuonut hirmuista parannusta asiaan. Toki tammikuussa oli kaksi päivää, jolloin paikalla kävi runsaasti tali- ja sinitiaisia sekä muutama pikkuvarpunen. Myös yksi keltasirkkuparvi oli yhtenä aamuna nokkimassa automaatista varisseita siemeniä hangelta. Siinä melkein kaikki. Rasvapallot eivät ole kelvanneet tikoille eikä närhille tänä talvena. 

Tuoretta ruokaa tarjolla eikä ympäristössäkään ole juuri muutosta tapahtunut. Itse epäilisin, että linnut ovat vain löytäneet jostain paremmat tarjonnat. No, kevään eteneminen näyttää sitten osuiko ennuste oikeaan. Yleensä kun ruokinnat alkavat muualta loppua, tulevat linnut sitten näillä pisteille, josta helppoa ruokaa löytyy.

Viime vuonna ruokinta jatkuikin kesäkuulle saakka, koska pähkinänakkeli kävi aktiivisesti paikalla ja toi jopa poikaset lopulta ruokinnalle. Kesällä sitten nokkavarpunen ilahdutti ruokintapisteellä.

//ARi//

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

FT8 SM-sprint, osa 5

  Työskenneltyjä kilpa-asemia FT8 sprint -kilpailusarjan kevätkauden päättävä osakilpailu päättyi juuri. Tälläkin kerralla asemia oli mukava...