keskiviikko 17. helmikuuta 2021

Aamun radiomatkailua lyhytaalloilla

 

Australia kuulee
Aamupäivän radiokelitarkastelu toi jälleen mukavan yllätyksen kun asema Australiasta vastasi "huutooni" FT4 -lähetelajilla. Signaalitkin olivat molempiin suuntiin tasapainossa (etäisyys asemapaikkojen välillä 15067 km): -8 dB (tx) ja -9 dB (rx). Taajuusalueena oli tällä kerralla käytössä tuo kuuluisa "Magic band" eli 30 metrin aaltoalueen tai 10.1 MHz taajuus - kuinka vain.

Eilen kävi hieman vastaava mielenkiintoinen tapaus, kun olin kokeilemassa iltakelin toimintaa 40 metrin eli 7 MHz taajuuksilla. Asema Afganistanista (T6AA) vastasi yhteys tuli pidettyä. Tämä olikin aika pitkän radioamatööriuran ensimmäinen yhteys kyseiseen valtioon. Mikään superharvinaisuushan tuo Afganistan ei enää ole radioaalloilla, sillä siellä toimivilla kansainvälisten avustusjärjestöjen henkilöstöllä on radioamatöörilupia käytössä vaihtelevasti sen mukaan onko joukossa joku pätevyystodistuksen omaava henkilö, jolla riittää aikaa ja viitseliäisyyttä toimia harrasteen nimissä.

//73 ARi\\

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Päivän bongaus - "Ihan pihalla"

Bongaa päivä pihalla 4.-5.5.2024  Viikonvaihteessa järjestettiin oikein lintujentarkkailun superviikonloppu, kun lauantaina vietettiin Torni...