maanantai 23. tammikuuta 2023

DYNAMIC toimii

 

DYNAMIC-yhteys Lappeenranta - Florida

28 MHz tai 10 metriä, kuinka vaan, taajuusalueena on ollut auki viime päivinä ihan kelvollisesti ellei jopa erinomaisesti. Tämä on hyvä, sillä nyt monet hieman ruuhkautuneet 14 MHz jaksot ovat vapautuneet kun asemat ovat jakautuneet hieman laajemmalle kaistalle. Tämä näkyy tai kuuluu erityisesti muutamien suosittujen "digimodejen" osalta. 

Päivän kauppareissun päätteeksi ajattelin kokeilla pikaisesti VARA:a 28 MHz:lla. Taajuus kuulosti tyhjältä, joten poikkeavasti lähetinkin CQ-sanoman enkä mennyt ns. vanhan kaavan mukaan kuulostelemaan bandia omalla majakalla (Beacon). Se kannatti, sillä heti ensimmäisenä kutsuuni vastasi Sam (NR4A) Floridan Tampasta. Signaalit olivat hyviä puolin ja toisin, joten istuntokin kesti katkeamatta reilu 20 minuuttia. Meillä aurinko teki juuri laskuaan ja Tampassa oltiin vielä nauttimassa auringon noususta - hämärätie-etenemisellä (Grayline) lieneekin ollut hieman osuutta asiaan signaalien osalta. Kummallakin osapuolella oli käytössä vain vajaa 50 W tehoa; minulla pieni vertikaaliantenni rakennuksen päädyssä ja Samilla HexBeam -suunta-antenni vain 8 metrin korkeudella pihassa.

73 // ARi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

FT8 SM-sprint, osa 5

  Työskenneltyjä kilpa-asemia FT8 sprint -kilpailusarjan kevätkauden päättävä osakilpailu päättyi juuri. Tälläkin kerralla asemia oli mukava...