keskiviikko 6. maaliskuuta 2024

Monitoring Times: Nordic Response 2024


Nordic Response vauhdissa

 Päivän otantana pohjoiselta taivaalta pari uutta kohdetta. Suurimpana ja mielenkiintoisena kohteena tuo NATO:n tunnuksella tarkkailua suorittava AWACS-valvontakone. Tämä kone on ollut näköjään hieman erikoisella reitillä Pohjois-Norjan ja -Ruotsin yllä.

Toinen valvontakone NATO:n lipun alla on ollut samanaikaisesti liikenteessä pohjoisessa Norjan rannikon suuntaisesti. Aamupäivällä Ruotsin "Korpen" suoritti oman valvontalentonsa pitkin Suomen itärajaa aina Suomenlahdelta Inarin yläpuoliselle alueelle; tehden useampia valvontakiertoja niin pohjoisessa kuin kaakon suunnalla.

Eikä kahta ilman kolmattakaan, sillä joukosta erottuu pienellä seulonnalla myös alueella pyörivä Britanian oma tiedustelukone; sekin Keski-Ruotsin yllä.

Enontekiön lentokentästä on tullut aika aktiivinen toimija harjoituksessa, sillä ainakin tutkalla näkyvistä Ruotsin koneista monet lentävät juuri kyseiselle kentälle päivän aikana. Paljon muitakin kohteita varmasti löytyy, mutta ne eivät FR24-tutkassa näy - sattuneesta syystä.


@ri


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjahyllyyn täytettä jälleen

Kirjoittajat ja kustantamot ovat olleet aktiivisia ja tuoneet markkinoille pitkin kevättä mielenkiintoisia kirjoja niin Ukrainan tapahtumiin...