lauantai 16. maaliskuuta 2024

EMCOMM HF

 

WinLink-keskiiviikon osallistujat 13.3.2024

Yksi viikoittaisista WinLink -harjoituksista pidetään joka keskiviikko pitkin vuotta. Harjoitus kulkee virallisesti nimellä "WinlinkWednesday". Harjoitukseen osallistuu joka viikko satoja amatööriasemia maailmalta. Painopiste asemien osalta on toki USA:ssa, jossa harjoitus aikoinaan perustettiinkin. Mutta asemia löytyy lähes jokaisesta maanosasta enemmän tai vähemmän.

Kuvan kartasta käykin hyvin ilmi tuo asemien jakaantuminen maapallolla. Suomen osalta tämä tapahtuma ei ole saanut suurta suosiota, joten usein keikkuukin itse ainoana osallistujana harjoituslistoilla. Osan niin radioamatööri- kuin turvaviestintää on hyvä harjoitella WinLinkin käyttöä eri muodoissa. Suomen kansallisissa harjoituksissa kaksi kertaa vuodessa saa toki tuntuman järjestelmän käyttöön, mutta harjoitustahti noilta osin on toki heikko, jos aikoo pitää jotain automaatiota omalta osin yllä WinLinkin osalta.

@ri


Sata osallistumiskertaa tuli täyteen joku aika sitten.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjahyllyyn täytettä jälleen

Kirjoittajat ja kustantamot ovat olleet aktiivisia ja tuoneet markkinoille pitkin kevättä mielenkiintoisia kirjoja niin Ukrainan tapahtumiin...