perjantai 15. maaliskuuta 2024

MPK HF-0

 


No niin, ja heti suoraan asiaan. Harjoitus on saatu vihellettyä alkamaan ja asemat odottavat ensimmäisiä sanomia sekä tekevät tarvittavat ilmoitukset johtoasemalle. Johtoasemalta tulee myös tarkemmat ohjeet harjoituksen läpiviemiseksi, joten onkin tärkeää aloittaa harjoitus omalla ilmoittautumisella.

Itse kuulostelin johtoaseman "reikää" (taajuutta) hetken ja totesin sen vapaaksi. Ei muuta kuin oma yhteyspyyntö "eetteriin" (radiotielle) ja niinhän sieltä johtoasema vastasikin ja laittoi radiotiellä ohjeistukset jatkosta.

Kävin vielä erikseen kuittaamassa oman postilaatikon kautta tuon viestin vastaanotetuksi ja samalla testasin omat GW:ni. Olin valinnut itselleni 5 MHz ja 7 MHz alueen GW:t, jotka ovat maantieteellisesti omasta asemapaikastani n. 80 km ja 250 km päässä. Taajuuksien ja etäisyyksien avulla varmistetaan viestiliikenteen onnistuminen vuorokauden ajasta ja taajuudesta (QRG) riippumatta.

Kuvan video on suoritetusta yhteysavauksesta johtoasemalle.

Signaalitasot molemmille GW-asemilleni oli hyvät: 5 MHz => 18.3 dB ja 7 MHz => 10.7 dB

Johtoasemalle yhteys meni 7 MHz:lla 13.4 dB

@ri

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjahyllyyn täytettä jälleen

Kirjoittajat ja kustantamot ovat olleet aktiivisia ja tuoneet markkinoille pitkin kevättä mielenkiintoisia kirjoja niin Ukrainan tapahtumiin...