keskiviikko 13. maaliskuuta 2024

FT8 SM-sprint, osa 3

 Maaliskuun FT8 sprinttikilpailu on nyt moninaisten vaiheiden jälkeen takana. Eli tunti tehokasta FT8 työskentelyä 40 metrin (7 MHz) taajuusalueella suoritettu. 

Viime kuukauden kilpailuun nähden ei yhteysmäärissä tullut mitään muutosta, sillä nytkin kilpailulokiin kertyi 19 yhteyttä. No, jos jossittelulle on paikkansa, niin olisihan siinä ollut muutama extra yhteyskin tarjolla, mutta tietokone päätti toisin. Kuten yleensä Murphyn lain mukaan, niin nytkin kesken kiivaimman hetken, jolloin asemia oli runsaammin tarjolla, päätti ohjelmiston joku aliprosessi kaatua ja tappoi koko sovelluksen. Vian korjaamiseksi auttoi vain koneen uusi käynnistys, joka tällä kerralla toimi👀 Koskaan aiemmin ei sovellus ole tehnyt tätä kummajaista, mutta kertahan se on ensimmäinenkin. Onneksi ohjelma oli varmistanut jo ennen kaatumishetkeä pidetyt yhteydet, niin ei tarvinnut antaa muille tasoitusta ihan niin hurjasti 😂 Olisihan se ollut hieno että kisan puolivälissä pitää ikään kuin aloittaa alusta.

Heijastukset eli radiokelit tuntuivat hyviltä, joten kaikki yhteydet pidin tuolla puutarhan reunassa olevalla T2FD-dipolilla, joka on optimoitu kotimaan työskentelyyn. 

19 yhteyttä eripuolille Suomea

Kilpailun heijastukset 13.3.2024


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjahyllyyn täytettä jälleen

Kirjoittajat ja kustantamot ovat olleet aktiivisia ja tuoneet markkinoille pitkin kevättä mielenkiintoisia kirjoja niin Ukrainan tapahtumiin...