sunnuntai 27. maaliskuuta 2022

"Manu -myrsky" aloitti kevätriehan

 

"Manun" jäljet Mustolassa; 48 h jaksolla

Myrskyvahinkoja ja sähkökatkoja aiheuttanut kevään ensimmäinen myrskyrintama ylitti Suomen perjantain ja lauantain välisenä aikana, 25.-26.3. Myrsky lienee tullut hieman "puskista" tai ainakin myrskyn voimakkuus, sillä Ilmatieteenlaitos ei ollut sitä nimennyt. Joten nimetään se nyt tässä tuon lauantain mukaisesti, Manuksi.

Hyvin riepotteli puuskat puustoa ja irtolunta näin sisämaassakin. Tuhoilta toki säästyttiin, ellei nyt sitten pudonnutta lintulautaa ja kaatuneita pihakoristeita lueta tähän listaan. 

Yksittäiset puuskahuiput ylittivät reilusti 10 m/s rajan, mikä on sangen kova mittaus, kun ottaa huomioon, että anemometri (tuulimittari) sijaitsee puutarhassa vain reilun 3 metrin korkeudella! Tuohon 10 metrin mittauskorkeustulokseen päästää halutessa niin, että kertoo nykyiset tulokset korjauskertoimella 2.5. Käyräthän eivät siitä muutu - niistä näkyy tuulen kehitys ja suunta ihan samalla tavalla.

Seuraavaa myrskymylläkkää odotellessa. Sitten jo varmaan saavat Saimaan jäätkin kyytiä tuulien myötä.


//ARi\\

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Päivän bongaus - "Ihan pihalla"

Bongaa päivä pihalla 4.-5.5.2024  Viikonvaihteessa järjestettiin oikein lintujentarkkailun superviikonloppu, kun lauantaina vietettiin Torni...