keskiviikko 16. maaliskuuta 2022

Siltä varalta.... Just in case...

 

Tämä Venäläinen viestiasema toimii vaikka EMP-iskisi


Viikkokierrossa ollaan jälleen edetty keskiviikkoon ja on aika suorittaa ns. yhteyskokeilut maailmalle. Hätäviestintään liittyvä WinlinkWednesday -tapahtuma tarjoaakin tähän oivan tilaisuuden harjoittaa kerran viikossa viestintää, jossa internetkuidut ovat sivuseikka; yhteydet muodostuvat vain radioverkkojen välityksellä.

Näin viikon kolmantena keskiviikkona on sanomamuotona tuo virallinen ilmoittautumislomake suorittamaan viestiliikennettä perustettavassa verkossa. Näitä asioita on hyvä harjoitella jo ennen kuin mahdollista verkkoa tarvitsee perustaa. Se on jo ehditty huomata. Tämän globaalin verkon sanomakeskus sijaitsee USA:n Virginian osavaltiossa. 

Täällä kotimaassa vastaavaa toimintaa on perinteisesti harjoiteltu kaksi kertaa vuodessa MPK:n HF-harjoituksissa maalis- ja marraskuussa. Seuraava harjoitus onkin jo vajaan kahden viikon kuluttua. Ilahduttavan paljon uusia asemia on tullut mukaan harjoittelemaan tätä kotimaan liikennöintiä: sanomat ja sanomaverkko on täälläkin pelkästään radiotiellä.


//ARi\\    73



Lomake täytetty ja valmis lähetettäväksi



Sanoma liikkeellä - sinne meni....


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

FT8 SM-sprint, osa 5

  Työskenneltyjä kilpa-asemia FT8 sprint -kilpailusarjan kevätkauden päättävä osakilpailu päättyi juuri. Tälläkin kerralla asemia oli mukava...