perjantai 4. maaliskuuta 2022

Lukulistalla Putinin Venäjä - Читая путинскую Россию

Lukulistalla Putinin Venäjä

 

Venäjän matkailun ja siellä työskentelyn innoittamana katsoin parhaaksi oppia ymmärtämään hieman pintaa syvemmältä sikäläistä valtiota ja sen johtoa. Viime aikaiset tapahtumat Venäjällä ovat osoittaneet harvinaiset havainnollisesti kuinka monet asiat näyttävät päältä kauniilta, mutta ovat loppujen lopuksi lähempää tarkasteltuna aika mätiä.

Venäjä johtajasta ja valtiollisista toimijoista on kirjoitettu paljon kirjoja, myös suomeksi. Itse valitsin tuohon kuvakollaasiin neljä julkaisua, joilla pääsee hyvää alkuun aiheesta. Jos valitsee vain yhden luettavan, niin ehdottomasti kannattaa lukaista tuo Arvo Tuomisen kirjoittama tarina Putinista. Kirja antaa mielenkiintoisen ja selkeän kokonaisuuden koko Putinin historiasta. 

Lukuelämyksiä siis tarjolla. Ja kun nämä kirjat on luettu, niin kotimaista tuotantoa löytyy kyllä lisää niin kirjastojen valikoimista kuin luonnollisesti kirjatoreilta. Aihe ei jätä varmaan enää ketään kylmäksi.


//ARi\\


Вдохновленный туризмом в России и работой там, я подумал, что лучше научиться понимать государство и его руководство немного глубже, чем на поверхности. Недавние события в России показали редкую иллюстрацию того, как многие вещи выглядят красиво, но при ближайшем рассмотрении оказываются довольно гнилыми.

О российском лидере и государственных деятелях написано немало книг, в том числе и на финском языке. Я сам выбрал четыре публикации для этого фотоколлажа, чтобы хорошо начать тему. Если вы выберете для прочтения только одну, то определенно стоит прочесть рассказ о Путине, написанный Арво Туоминеном. Книга представляет собой интересный и четкий обзор всей путинской истории.

Итак, опыт чтения предлагается. И как только эти книги будут прочитаны, в выборках библиотек, а также, конечно же, на книжных рынках будет больше отечественной продукции. Тема, вероятно, уже никого не оставит равнодушным.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

FT8 SM-sprint, osa 5

  Työskenneltyjä kilpa-asemia FT8 sprint -kilpailusarjan kevätkauden päättävä osakilpailu päättyi juuri. Tälläkin kerralla asemia oli mukava...