lauantai 24. helmikuuta 2024

Tiedonsiirron rajamailla, osa 2

 

Yhteys nro 1 28 MHz 

Raportoin tuossa aiemmin yhteydestä Brittiläiseen QRP-asemaan 28 MHz:lla. Tuolloin ehdittiin vaihtamaan oikeastaan vain raportit kutsujen lisäksi ennen kuin yhteys katkesi.

Reilu tuntia myöhemmin G4HLP tuli vastaamaan jälleen kutsuuni. Tälläkin kerralla signaali oli odotetusti tuskin kuultavissa, alle -20 dB. Tästä huolimatta pidettiin nyt liki 30 minuutin yhteys, joka katkesi vain yhden kerran. Yhteyden osalta itse käyttämäni 50 Watin teho auttoi hieman linkkiä pysymään aktiivisena koska muuta häipymää ei nyt signaalin osalta ollut havaittavissa. Omat datapaketit menivätkin melkoisen nopeasti Britannian suuntaan, mutta tänne päin tulleet paketit tulivat hieman hitaammin, koska linkki oli sen verran heikko tähän suuntaan ja ohjelma osasi lähettää heikosti kuuluneet paketit pienempinä osina. Mutta kokonaisuus palkitsee - yhteys saatiin pidetty ns. pitemmän kaavan mukaan. Tästä on hyvä jatkaa.


@ri 

Yhteys nro 2 28 MHz


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Varautumista itärajalla 2024

Itärajalla, 18.4. 2024 = "Torjuntasuunta itään"   Kävin tuossa reilu viikko takaperin asioimassa erään itäsuomalaisen isännän tilu...