keskiviikko 24. maaliskuuta 2021

Takkuaako kotinetti ?

 

"ADSL-rules"

Huomasin tuossa aamulla päivän lehteä avatessani nettiselaimella, että tiedonsiirto oli tosi nahkeaa ja lehden lataus jopa keskeytyi välillä. Aluksi ajattelin, että kyseessä on varmaan vielä joku lieveilmiö tuohon eilen korjaamaani vikaan tuon Google/Android -päivitysten kanssa. 

Hidastelu näkyi jatkuvan kuitenkin myös muilla alustoilla, joten ei muuta kuin mittaamaan nopeuksia dataliikenteen osalta. Onneksi reitittimestä löytyy oma sovellus, jonka avulla nopeus on helppo tarkastaa. Ja hidastelihan se - luvatun 8 Mbps:n sijaan nopeus kahden tarkastusmittauksen osalta näytti vain n. 2 Mbps. 

Vanhasta viisastuneena uskoin, että tälläkin kerralla asian korjaamiseksi riittää reitittimen kytkeminen virrattomaksi hetkiseksi ja sen jälkeen uudelleen käynnistys, jolloin se hakee taas asetuksensa uudelleen. Järjestelmän WiFi-purkki osaa hoitaa hommat automaattisesti, mutta tuo ADSL-purkki ei tuota ominaisuutta tue. Onneksi tätä ei niin kovin usein tarvitse tehdä kuitenkaan. Ja muutoinkin olisi varmaan hyvä käynnistellä välillä uudelleen noita nettilaitteita. Ei se ainakaan pahaa tee.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

FT8 SM-sprint, osa 5

  Työskenneltyjä kilpa-asemia FT8 sprint -kilpailusarjan kevätkauden päättävä osakilpailu päättyi juuri. Tälläkin kerralla asemia oli mukava...