sunnuntai 14. maaliskuuta 2021

Noin viikon lämmöt

Viikon lämmöt Mustolassa, 14-3-21

 Näin sunnuntaille on hyvä luoda nopea katsaus kuluneen viikon säätilaan. Painopiste luonnollisesti lämpötiloissa, sillä se herättää yleensä eniten mielenkiintoa ja keskustelua.

Kuten lämpökäyrästä voi helposti havainnoida on viikon aikana saatu nauttia niin pakkasista kuin suojakelistäkin. Lämpötilahaarukkakin on melkoisen suuri, mikä on tyypillistä näin keväälle. Kohta tuo poukkoilu tuosta tasoittuu ja siirrytään paremmin kevätkeleihin.

Viikon puolivälissä hätyyteltiin paikalisestikin talven pakkasennätyksiä liki -27 C:n lämmöillä. Tästä kuitenkin noustiin lähes rakettimaisesti plussan puolelle perjantaihin mennessä. Nyt saavat taas lumet ja jäätkin kyytiä kun lämpötila on läpi yön hieman plussan paremmalla puolella eli lämpöasteilla.

Omana erikoisuutena tähän jaksoon kuului tuo talviukkonen, joka muistutti olemassaolostaan alkuviikosta kun saatiin sopivasti lämmintä ja kylmää ilmamassaa sekoittumaan. Mitään kovin erikoisia ilmiöitähän nämä talvisalamat eivät ole, niitä havaitaan käytännössä joka talvi. Monet salamoista toki jäävät vain salamatutkainten rekisteröintien varaan, sillä monesti noista pilvisalamoista ei tule kovin suurta kuuluvaa ääntä ellei satu olemaan ihan salamakeskuksen välittömässä läheisyydessä.

Kohti kevätpäiväntasausta.


//ARi\\

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

FT8 SM-sprint, osa 5

  Työskenneltyjä kilpa-asemia FT8 sprint -kilpailusarjan kevätkauden päättävä osakilpailu päättyi juuri. Tälläkin kerralla asemia oli mukava...