maanantai 15. maaliskuuta 2021

Superharvinaisuus saapui

Varpunen, Passer domesticus

 

Vaihteeksi onkin hienoa aloittaa niin viikon blogi kuin viikon lintuhavainto todellisella superyllätyksellä. Meinasi aamupuuro mennä väärään kurkkuun, kun huomasin pensasaidassa liikettä. Normaalisti siellä on pikkuvarpuset mellastaneet keskenään, joten en siihen sen suurempaa huomiota kiinnittänyt. 

Mutta, mutta, kaikki ei nyt täsmännytkään - piti oikein hakea kiikari ja varmistaa asia. Todellakin siellähän oli herra ja rouva varpunen julistamassa kevättä. Varpunen on ollut näiltä kulmilta kokonaan kateissa jo useiden vuosien ajan - taitaa olla reilu 10 vuotta sitten viimeisimmästä havainnosta. Tämä "piha- tai kotivarpuseksikin" ristitty laji hävisi heti kohta, kun se lajikumppania pikkuvarpunen aloitti levittäytymisen alueelle. 

Toivottavasti tämä pariskunta saa sopivan pesäkolon valittua ja tulevana kesäkautena nähdään jälleen se ihan oikea varpunen pihapiirissä täälläkin.

Varpusen jälkeen ruokintapisteelle tullut puukiipijä (talven toinen havainto) havainnon hienoudesta huolimatta jäi kyllä nyt varpusen varjoon 100-0.


//ARi\\

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

FT8 SM-sprint, osa 5

  Työskenneltyjä kilpa-asemia FT8 sprint -kilpailusarjan kevätkauden päättävä osakilpailu päättyi juuri. Tälläkin kerralla asemia oli mukava...