perjantai 26. maaliskuuta 2021

MPK-HF vauhdissa - netti kaatuu huomenna 27.3.2021

VARA HF ja tieto liikkuu HF:llä

 

Valtakunnallinen viestiharjoitus on päässyt hyvään vauhtiin. Asemat on perustettuina ja henkilöstö motivoituneina lauantaina alkavaan kiivaaseen harjoitusjaksoon. Kulunut perjantain meni pääosin siis asemien perustamiseen ja etenkin yhteyskokeiluihin niin johtoaseman suuntaan kuin muihinkin operaattoreihin.

Lappeenrannankin asemalta lähetettiin onnistuneesti 10 viestiä harjoitusjoukoille. Radiokeli oli suotuisa, joten viestit kulkivat takkuilematta. Pääosin toiminta tapahtui 3.5 MHz:n taajuusalueella, joka onkin hyvä kotimaan työskentelyyn. Lisäksi harjoituksessa oli omassa "lohkossani" käytössä myös 7 MHz ja 1.8 MHz:n taajuuksilla toimivat postilaatikkoasemat. Harjoituksen valmistelun ajan oli myös johtoasema, OI7AX Ylämyllyn suunnalta valmiina 1.8 MHz ja 3.5 MHz:n jaksoilla suoria yhteyskokeiluja varten. Muutoinhan liikennöinti tapahtuu oman "solun" postilaatikon kautta.

Mielenkiintoinen harjoitus, joka testaa hyvin niin järjestelmän teknistä toimivuutta, kuin viestiasemien henkilöstön taitoja monipuolisesti.

//ARi\\

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

FT8 SM-sprint, osa 5

  Työskenneltyjä kilpa-asemia FT8 sprint -kilpailusarjan kevätkauden päättävä osakilpailu päättyi juuri. Tälläkin kerralla asemia oli mukava...