perjantai 1. helmikuuta 2013

Koska kolahtaa?

Pitkin syksyä ja kuluvaa talvea on ollut hyvin aikaa kävelylenkkien ohessa tarkastella ihmisten ajokäyttäytymistä Mustolan kaupunginosassa. Uskon vahvasti, että samat havainnot on tehtävissä myös muuallakin.
Jo vuosia sitten tuli alueen tiestölle ns. alennetut nopeusrajoitukset 30 - 40 km/h. Tekemieni havaintojen mukaan vain alle 5 prosenttia moottoriajoneuvojen kuljettajista noudattaa näitä rajoituksia. Tottahan se on, että vain erilaisilla esteilla ja hidasteilla voidaan vaikuttaa ajonopeuksiin, koska merkkien sanoma jää monille mitäänsanomattomaksi informaatioksi.
Ikävää asiassa on erityisesti se, että koulukyytejä tarjoavat autoilijatkaan eivät noudata nopeusrajoituksia - tuntuvat luottavan siihen, ettei mitään satu.
Toinen melkoisen suuri ihme on se, että ei muisteta väistämismääräyksien olevan voimassa myös taajamassa. Alueella on runsaasti tasa-arvoisia risteyksiä ja silloin olisi kyllä hyvä väistää sitä oikealta tulevaa - ihan tosissaan. Nyt monilla tuntuu olevan se käsitys, että kun ajetaan linja-autoreittiä, niin muut väistävät.
Onnettomuuksilta on vielä vältytty, mutta se selittynee lähinnä vähäisinä liikennemäärinä. Tätäkin taustaa vasten on selvää, että on vain ajan kysymys kun "PAMAHTAA". Toivottavasti olen itse tuolloin vain dokumentoimassa asiaa kameran kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Uusi tulokas kotiverkkoon, osa 2

Raspi ja TFT-näyttä 7"  Osaset alkoivat olla ns. koolla, joten oli aika laittaa laitteisto tulille. Raspia lukuun ottamatta kaikki tarv...