maanantai 4. helmikuuta 2013

"Mitä opettajat edellä, sitä oppilaat perässä"

Aamulenkin yhteydessä tuli törmättyä jälleen sinänsä pieneen, mutta häiritsevään asiaan. Toki säännöt ja määräykset on tehty noudatettaviksi, joten niiden "soveltamiseen" pitää olla hyvät perusteet; ainakin silloin jos joutuu selvittelemään perusteita oikeusistuimessa tuomarin edessä.
Kansalaiset katsovat varmasti hyvinkin tarkkaan kuinka poliisit ja muut massasta erottuvat virkakunnat käyttäytyvät toimissaan. Sama pätee varmasti opettajienkin osalta. Opettajathan ovat pitkälti mukana siinä prosessissa, jossa nuorisoa opetetaan yhteiskunnan tavoille. Tällöin ei luonnollisestikaan ole syytä antaa väärää tai huonoa esimerkkiä omalla käytöksellään.
Mustolan koulun pihatielle on tullut kielletyä ajosuuntaa osoittava liikennemerkki (ks. kuva); tästä huolimatta opettajat ajavat pihaan päin kieltomerkkiä. Oikea väylä löytyisi n. 100 metrin päästä, mutta on nähtävästi liian kaukana autoilevalle kansalle. Opettajien käytös tässä tilanteessa antaa kyllä erittäin huonoa mallia lapsille. Mitähän he opettavat liikennevalistuksesta oppitunneilla?
Olisi kiva kuulla opettajien perusteluja omalle käytökselleen. Uteliaisuuttani saatan ehkä kysäistäkkin, kun saapuu sopiva "uhri" kohdalle.
Päin kieltomerkkiä opettajien mallin mukaisesti 4.2.2013

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Uusi tulokas kotiverkkoon, osa 2

Raspi ja TFT-näyttä 7"  Osaset alkoivat olla ns. koolla, joten oli aika laittaa laitteisto tulille. Raspia lukuun ottamatta kaikki tarv...