lauantai 19. syyskuuta 2009

Vielä on kesää jäljellä...

Mainion laulun sanoja mukaillen löytyy luonnosta vielä paljon vahvoja kesän merkkejä. Yksi niistä oli eilen kanavapolun laidalta löytynyt päiväperhoskeräytymä. Pienellä alalle oli ohdakkeiden kukintojen kimppuun löytänyt tiensä reilu 20 nokkosperhosta, joukossa myös ohdakeperhonen, sitruunaperhonen, kaaliperhonen ja itse amiraali.
Perhosilla alkaa olla kriittiset vaiheet tankkauksen suorittamisessa; osa talvehtii Suomessa ja toiset vaeltavat Keski-Euroopan lämpöön talveksi. Kaikilla ei tuo energiatankkaus ole onnistunut, sillä polun varresta, heinien seasta löytyi räpistelemästä ulkoisesti hyvässä kunnossa olevia "nokulaisia", mutta voimat eivät riittäneet enää lentämiseen.
Kesän merkeistä lisää: Mustolanlammen pääskyspesue oli tänään vilkkaasti saalistelemassa, vaikka keli kaikkea muuta kuin hieno. No, niidenkin täytyy tankata ennen pitkää muuttomatkaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

VarAC:lla maailmalle jälleen

  28 MHz avautuu jälleen (kuva 1) Auringonpilkut ovat lisääntyneet jälleen ja siten myös heijastukset ionosfäärien ylemmissä kerroksissa kor...