perjantai 18. syyskuuta 2009

Luonnossa


Viikolla tuli muiden touhujen ohella käytyä tarkastamassa hyvänä lintujärvenä tunnetun Haapajärven tilaa. Ja mikäs oli tarkastellessa kun paikalla on hieno torni, josta maisemat avautuvat mukavasti.
Vesilintujen osalta tilanne oli tietysti se, että sorsastuskauden alettua oli suurin osa ellei kaikki vesilinnut jo peloitettu vaihtamaan maisemaa. No, tämä ei ollut mikään yllätys. Sen sijaan, rantaruoikossa ja pensaikossa riitti elämää tarkasteltavaksi. Tiltaltit pitivät syyskonserttejaan pusikossa samalla nopeasti hypellen saalishyönteisten perässä. Pitkää muuttomatkaa varten pitää tankata hyvin - kulutus on suuri.
Vilkkaasti liikkuvista pikkulinnuista on vaikeaa saada mitää kelpokuvaa - onneksi torni tarjosi mahdollisuuden vangita "filmille" latvustossa nopeasti liikkuvia lintuja. Sadasta kuvasta aina joku onnistuu.
Myös hyönteisiä oli runsaasti paikalla - korentoja ja päiväperhosia. "Kesän" viimeisistä kunnon lämmöistä kannattaa nyt nauttia, sillä seuraavat saattavatkin olla vasta reilun puolen vuoden päässä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

VarAC:lla maailmalle jälleen

  28 MHz avautuu jälleen (kuva 1) Auringonpilkut ovat lisääntyneet jälleen ja siten myös heijastukset ionosfäärien ylemmissä kerroksissa kor...