torstai 3. syyskuuta 2009

Pietari: kohtaamisia

Kansallinen musiikkiperintö elää vielä Pietarin kaduilla. Tosin trubadurit ovat keskittyneet niille alueille, joissa kansakin liikkuu. Sivukaduilla ei soittajiin juurikaan törmää.
Ja kun oikein hyvin onnistaa, niin voi vaikka törmätä kansallisiin kuuluisuuksiin, kuten Vladimir Turapiniin: säveltäjä, sanoittaja, trubaduri ym. Muusikonkin, jopa kuuluisan, on jostain leipänsä revittävä, niin Vladimirkin oli jättänyt hetkeksi kitaransa rauhaan ja keskittynyt omien levyjensä myyntiin. Kolme uutukaista julkaisua tarttui hyppysiin ja luonnollisesti artistin omistuskirjoituksella varustettuina. Päiväpalkoille päästäkseen on 140 rub levyjä myytävä kyllä melkoinen joukko. Ehkä tuo pää tulonlähde onkin nuo esiintymiskeikat ja liikkeiden kautta tehtävä levymyynti.
Niin, ja koska Venäjän maalla ollaan, onhan sitä soitinarsenaalia kartutettava paikallisella balalaikallakin. Kolmikielinen, keskisuuri "laikka", viritysavaimella varustettuna on edullinen ostos torikauppiaalta tingittynä. Kaupassa vastaava soitin maksaa moninkertaisesti. Tosin ko. soittimia saattaa olla joskus hieman vaikea löytää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

GPS-häirinnän lumoissa

"KotiGPS" toimii taas (23.4.2024)  Kuluneen viikon aikana hämmästelin kun VHF-radio ei päivittänyt kelloaan totutusti GPS:n kautta...