perjantai 4. syyskuuta 2009

Perinteisesti paras sää

Niin, perinteisesti paras sää tehdä erilaisia antenniasennuksia on juuri pakkanen, märkä myrskytuuli tai sateinen säätila. No, tänään oli luvattu kunnon sateita, joten ei muuta kuin digitaalisignaalien kimppuun. Tähän asti oli tultu kitkuteltua vanhoilla antenneilla, joista tuntui sitten tämän kesän aikana viimein tuo vahvistus signaalin osalta loppuneen. Kaikki kanavakimput eivät enää tulleet 100 %, mikä aiheutti käytännössä kuvan puuttumista kokonaan tai sitten kuuluisan mosaiikki-ilmiön.
Tilanne oli helposti korjattavissa. Käynti paikallisen Bilteman antenniosastolla riitti. Valittavana useita erilaisia antenneja - ole tarkkana ettet maksa turhasta. Itselleni riitti tällä kertaa pienikokoinen, 44 cm pituinen, antenni, jolle luvattiin vahvistustakin 21 db ja etu-taka -suhdetta 15 db. Melkoinen pikkujättiläinen. Vieressä oli toinen antenni, joka fyysisiltä mitoiltaan oli vähintään kaksinkertainen ja paljon enemmän noita elementtejä. Siis kunnon taivasharava. Hintaa 20 eur enemmän ja tekniset ominaisuudet huonommat..... hm.... Tarkkuutta siis ostoksiin.
Antennin asennus itsessään on helppoa kuin mikä - laatikossa tulee kaikki tarvittava ja jopa havainnolliset ohjeet. Tämä on jo toinen tämän valmistajan antenni tälle kesälle ja molempiin olen ollut hyvin tyytyväinen. Mikäli etäisyys antennilta vastaanottimelle tulee yli 20 metriä, kannattaa varmuuden vuoksi ottaa hyllystä myös uusi syöttöjohto, sillä tuo paketissa oleva kerä on melkoisen lyhyt 15 - 20 metriä.
Nyt onkin sitten hyvä ajaa kanavat uudelleen kohdilleen vastaanottimessa ja alkaa nautiskella tarjontaa tv-rintamallakin.

1 kommentti:

  1. Tämä olikin mielenkiintoinen postaus. En tiennyt, että tietyt säät ovat parempia esimerkiksi antenniasennukseen. Meillä sitä suunnitellaan tulevalle keväälle. Kiitos tästä. https://www.arhan.fi/antennityot

    VastaaPoista

Uusi tulokas kotiverkkoon, osa 2

Raspi ja TFT-näyttä 7"  Osaset alkoivat olla ns. koolla, joten oli aika laittaa laitteisto tulille. Raspia lukuun ottamatta kaikki tarv...