torstai 4. huhtikuuta 2024

N A T O

NATO-todistus 3.4.2024 💪

 Hyvää NATO-vuosipäivää. Siitä on tasan tarkalleen vuosi kun Suomen jäsenyys osaksi NATOa ratifioitiin ja Suomen lippu nousi Brysselissä salkoon NATO:n päämajan (HQ) edustalla.

Näin vuosipäivän kunniaksi olikin hyvä hetki päivittää omat tiedot NATO:n osalta. Tähän tarjosikin mainion tilaisuuden tuo MPK:n (Maanpuolustuskoulutus) verkkokurssi, NATO:n perusteet. Tentattava kurssimateriaali on melkoisen laaja, joten siinä on varmasti monelle tutkailtavaa pidemmäksikin aikaa. Itsekin yllätyin kuinka paljon oli ns. mustia aukkoja omassakin NATO-tietämyksessä, vaikka asiaan on tullut seurattua vuosien ajan. No, ehkä katsantokanta on noilta osin ollut hieman liian suppea eikä ole tullut täysimääräisesti hahmotettua koko organisaation toimintaa. Mutta, nyt on tullut sekin tehtyä ja todistustuskin on saatu tutkinnon osalta.

Tutkinnossa on 50 kysymystä, joihin on aikaa vastata yksi tunti. Tutkinnon voi toki uusia, jos ei mene ensimmäisellä kerralla läpi. Eli asioita voi vielä kerrata, jos tarpeen. Itselläni meni tutkintoon hieman päälle 30 minuuttia ja kolmeen kysymykseen tuli annettua ns. ei täydellinen vastaus. Yli 90 % reilusti oli täysin oikeitakin, joten saa olla tyytyväinen, kun meni kerralla läpi.

Itse opiskelumateriaalin syväluotaamiseen käytin reilut 3 tuntia. Opiskelumateriaali oli erittäin hyvin toteutettu - siitä suuri kiitos. Myös lisämateriaalia oli tarjolla opiskelun tukemiseksi.

Kohti uusia haasteita.


@ri

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjahyllyyn täytettä jälleen

Kirjoittajat ja kustantamot ovat olleet aktiivisia ja tuoneet markkinoille pitkin kevättä mielenkiintoisia kirjoja niin Ukrainan tapahtumiin...