lauantai 15. elokuuta 2009

Stadista 15.8.2009

Eilisen päivän perusteella tämän päivän sää oli täydellinen vastakohta, eli aurinkoa riitti. Tältä osin olikin pitkästä aikaa mukava käyskennellä kaupungilla ja seurata eri tapahtumia. Harvoin on tullut yhdistetty kahta massatapahtumaa tai paremmin sanoen niiden seuraamista. City maratoonarit kiertelivät Manta-patsasta ja ilmailunäytöksen koneet kävivät hakemassa vauhtia kaupungin yltä. Tiiliseinät antoivat lisää potkua koneiden kumeille jyrinöille - toivottavasti maratoonaritkin saivat lisää vauhtia samalla. 
Esplanadin puistossa oli esiintymässä Ladies First Big Band, joka oli saanut melkoisen tunnoksen aikaiseksi Kappelin edustalle. Ennen esitystä ihmettelin, että miksiköhän kyseinen kokoonpano ei ole esiintynyt Imatran BB-festareilla, mutta esityksen alkaessa selvisi tuokin asia. Pientä hienosäätöä tarvitaan vielä, jotta BB-taso täyttyy. Kaukana ei tosin siitä enää olla. Reipasta toimintaa joka tapauksessa.
Sellainenkin harvinaisuus sattui kohdalle metromatkalla, että lipputarkastajat sattuivat paikalle. Tällä kertaa voittoa kertyi tuon tarkastusmaksun verran eli 80 euroa. Aivan kaikille ei käynyt yhtä hyvin ja monet joutuivat nielemään tappion karvaan kalkin. Aika melkoisia selityksiä ja osin säälittäviäkin kuului lipputarkastajille olevan jaossa. Onneksi tarkastajat osasivat asiansa. Yllättävän monella tuntui tuostakin pienestä matkustajamäärästä olevan epäselvyyksiä maksamisesta.
Harva hesalainen, edes paljasjalkalainen on tuskin käynyt katsomassa kaupunkiaan mereltä tai tuntee sen historiaa. Kannattaisi hoitaa tuokin asia kuntoon. Kesällä helpoin tapa lienee tuo kauppatorilta lähtevä kanavaristeily - puolentoista tunnin aikana saa rautaisannoksen historiaa sekä kauniita maisemia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

VarAC:lla maailmalle jälleen

  28 MHz avautuu jälleen (kuva 1) Auringonpilkut ovat lisääntyneet jälleen ja siten myös heijastukset ionosfäärien ylemmissä kerroksissa kor...