keskiviikko 12. elokuuta 2009

Aamuluontoa 12.8.2009

Tälle aamulle tuo ulkoilma valkeni melkoisen sadetta uhkuvana. Itse asiassa klo 05.30 herätyskellon soidessa alkoi myös päivän ensimmäinen sadekuuro piiskata maanpintaa. Sade kuitenkin loppui yhtä nopeasti kuin alkoikin, tosin sitten myöhemmin päivällä tuli tuo jatkuvan sateen reunakin alueelle. Mutta, kuivin jaloin ja selin saatiin aamun lenkki karvatassun kanssa vietyä lävitse.
Tällä kertaa erityisen harmittavana havaintona oli nuo muutamat autojen runnomiksi jääneet siilit, jotka lojuivat tien varsilla. Tämä joka kesäinen stradegia toistuu joka vuosi. Siilit eivät juurikaan kunnioita peltilehtimä, eikä monesti ajajillakaan ole mahdollisuutta tehdä väistöjä, nopean siilen tullessa tielle. No, onneksi sentään noita vielä omin jaloin taapertavia piikkipallojakin on näkyvillä, joten siilikanta voi hyvin tappioista huolimatta.
Päiväperhosien osalta päivä on tuulen ja sateen takia melkoisen surkea. Syöttöpisteelläkin olivat vain ampiaiset ja herhiläiset paikalla. Nyt onkin mitä maistella, kun uudet mäskit täydennettiin öisen lepakkoretken aikana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

VarAC:lla maailmalle jälleen

  28 MHz avautuu jälleen (kuva 1) Auringonpilkut ovat lisääntyneet jälleen ja siten myös heijastukset ionosfäärien ylemmissä kerroksissa kor...