tiistai 18. elokuuta 2009

Raivotautiset lepakot (?)


Tämä aamu onkin aloitettava tyylikkäästi uudella lepakkokuvalla ja shokkiuutisen kommentoinnilla. Aamun uutismediasta tarkkaavaisimmat huomasivat uutisen, jossa kerrottiin lepakon hyökänneen ihmisen kimppuun Turussa. Epäillään, että lepakko olisi saanut raivotautitartunnan, jonka seurauksena kyseinen, poikkeava käytös olisi ollut mahdollista. Raivotautidiagnoosia ei ole vielä varmistettu, joten siihen ei voi ottaa enempää kantaa. Sen sijaan hyökkäyksen osalta pitää muistaa, että kohteena oli kaksi paikallista lepakkotutkijaa, jotka mitä ilmeisimmin ovat pyydystäneet lepakoita tutkimustarkoituksissa. Kyllähän kiinniotettu lepakko saattaa toimia agressiivisesti tressitilanteessa, samoin kuin muutkin eläimet ihmiset mukaan luettuina. Ja kaikkiin lajiryhmiin kuuluu oleellisena osana sekin, että osa kantaa jotain tartuntatautia tai sen muunnosta. Eihän tuossa ole mitään ihmeellistä.
Pakokauhun välttämiseksi on turhaa pelätä, että lepakot alkavat syöksyillä ihmisten kimppuun yötaivaalta, ja jos näin kävisikin, niin sehän toisi vain piristävää vaihtelua yölliseen ulkoiluun. Muistakaa kuitenkin, että täällä pohjolan perillä ei ole yhtää lepakkolajia, joka olisi erikoistunut verenimentään! Totuuden nimessä lienee samanlainen todennäköisyys saada lepakko niskoilleen yöllisellä retkellä kuin kohdata verenhimoinen Tracula hautausmaalla.
Jäädään seuraamaan mitä seuraavaksi kuuluu Turun suunnalta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Keinoäly (AI) ja minä: muuttolintujen matkassa

Keinoäly eli tuttavallisemmin AI on tullut hyödyksemme tai sitten kiusaksemme - kuinka vaan. Ainakin bittitekniikan osalta hyvin monet järje...