keskiviikko 23. marraskuuta 2022

Tilanne Kannaksella - ситуация на Карельском перешейке

 

Venäläiset APRS-asemat Kannaksella 23.11.2022

Sotatoimet Ukrainassa jatkuvat ja venäläiset APRS-asemat häviävät kartalta yksi toisensa jälkeen. Nekin harvat, jotka vielä näyttävät majakkaansa ovat oikeutetusti saaneet tuon lisämaininnan "Russia=terrorist". Vaikka politisointia radioamatööriliikenteessä ei tulisi harrastaa tai ylläpitää, niin onhan se jännää katsoa kuinka naapurissa asiat vaikuttavat tähän harrastemuotoon. Tässähän pystytään työskentelemään ja vaihtamaan tietoja ilman että Kremlin operaattorit niitä hirmuisesti estävät tai muutoin vakoilevat. Aika ei riitä moiseen touhuun, edes suurvallalta: radioasemia, operaattoreita ja taajuuksia riittää.

Tämän iltaisessa tilannepäivityksessä oli näkyvillä enää yksi aprs-majakka Kannaksella. Sen sijaan kun kuunteli 1.8 MHz:n liikennöintiä, niin siellä oli kohtuu runsaasti edustettuina venäläiset operaattorit. Hyvä, että ovat siellä eivätkä sotimassa.


@ri


Боевые действия в Украине продолжаются, и российские станции АПРС одна за другой исчезают с карты. Даже те немногие, кто все еще показывает свой маяк, справедливо получили это дополнительное упоминание «Россия = террорист». Хотя политиканство в радиолюбительском трафике не должно практиковаться или поддерживаться, интересно наблюдать, как вещи по соседству влияют на эту форму хобби. Здесь вы можете работать и обмениваться информацией без того, чтобы операторы Кремля ужасно блокировали их или иным образом шпионили за ними. Времени на такую ​​суету даже у крупной державы не хватает: радиостанций, операторов и частот хватает.

В сегодняшнем вечернем обновлении ситуации на Каннаке был виден только один радиомаяк. С другой стороны, при прослушивании трафика 1,8 МГц достаточно хорошо были представлены российские операторы. Хорошо, что они есть и не дерутся.

😈

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

FT8 SM-sprint, osa 5

  Työskenneltyjä kilpa-asemia FT8 sprint -kilpailusarjan kevätkauden päättävä osakilpailu päättyi juuri. Tälläkin kerralla asemia oli mukava...