tiistai 8. elokuuta 2023

Trooppisia öitä ja kesäisiä kelejä elokuulle




Alkuviikolle (vko 32/23) lupailtu "hirmumyrsky" jäi onneksi saapumatta. Sen sijaan saatiin kunnon lämpöaalto vai pitäisikö sanoa oikea "käristyskupu" tänne Itä- ja Kaakkois-Suomeen. Ei harmita, vaikka ukkosia näkyykin vain ukkostutkassa ja tuulimittarikin on saanut käydä pienillä kierroksilla.

Hellelukemissa on näin elokuullekin liikuttu jo useampana päivänä täällä Koloveden Kansallispuiston maisemissa. Viimeyönä päästiin sitten nauttimaan virallisesti tuosta "Trooppisesta yöstä": yön alin lämpötila oli vain +22 C ja sekin mitattuna klo 06.00 aamulla. Aamuyöstä klo 03.00 aikaan liikuttiin vielä +24 C:n arvoissa. Hyvin on tarjennut. 

Sateitakaan ei hirmuisesti ole ollut; pieniä kuuroja silloin tällöin, mutta vettä niistäkin on kertynyt mittariin vain muutamia millejä. Heinäkuun sateet auttoivat kuitenkin ensimmäisiä sieniä ns. satovalmiiksi ja mm. kanttarelleja on paikoin metsiköissä ihan sakeana.

Myös sammakot ovat olleet aktiivisesti liikkeellä - paikoin niitä näkee kymmenittäin siirtymässä pihanurmikoiden ja teiden ylitse kohti uusia reviirejään. Tuntuukin että nyt vasta se kesä on alkanut!

@ri


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

FT8 SM-sprint, osa 5

  Työskenneltyjä kilpa-asemia FT8 sprint -kilpailusarjan kevätkauden päättävä osakilpailu päättyi juuri. Tälläkin kerralla asemia oli mukava...