sunnuntai 20. elokuuta 2023

Perhosparatiisissä "Kukkakuhhauksen" merkeissä


Nokkos-, Neito-, Amiraali- ja Sitruunaperhonen yhteiskuvassa


Silloin edessä aukeaa hehtaarien suuruiset kukkapellot, jotka ovat täynnä mitä erilaisimpia kukintoja, on hyvä syy todeta tulleeksi hyönteisparatiisiin. Näin pääsi käymään näin elokuisena viikonloppuna Rääkkylässä, jossa pidettiin jälleen vuotuinen Kukkakuhhaus. Tämä viikonlopun mittainen tapahtuma kuuluu houkuttelevan vuosi vuodelta yhä enemmän ja enemmän kävijöitä ympäri Suomea. Ja mikäs on houkutellessa, sillä järjestelyt pelasivat moitteettomasti ja kokonaistunnelmakin oli sopivasti ns. "markkinahenkinen". Suurten kukkapeltojen lisäksi alueelle oli saatu mahdutettua mukavasti myös iso joukko erilaisia myyntipisteitä elävää musiikkia unhoittamatta. Kokonaisuus toimi hienosti.

 Tapahtuman osalta myös tuo säänhaltija oli suosiollinen tarjoten tapahtumayleisölle aurinkoa ilman hellelukemia ja tyyntä/sateetonta keliä. Tapahtumayleisön lisäksi päivän anneista nauttivat lukuisat päiväperhoset, joille riitti ravintoa ilman ruuhkia. Tuoreita toisen sukupolven, juuri "valmistuneita" perhosia näkyikin suurin joukoin. Parhaimmillaan oli samalla neliömetrillä neljän eri lajin edustajia: Nokkos-, Amiraali-, Neito- ja Sitruunaperhonen. Perhoset eivät olleet mitenkään arkoja, vaikka kukkapelloilla asteli koko joukko kukkien kerääjiä. Kuvaaminen onnistui ihan peruskännykälläkin.

@ri

Tuore Neitoperhonen (18.8.2023)



"Perhosparatiisissä"

Nokkosperhonen nautiskelee

Nokkosperhonen tämäkin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

FT8 SM-sprint, osa 5

  Työskenneltyjä kilpa-asemia FT8 sprint -kilpailusarjan kevätkauden päättävä osakilpailu päättyi juuri. Tälläkin kerralla asemia oli mukava...