perjantai 9. syyskuuta 2022

Kuningatar on kuollut - the Queen has passed

FSK signaali 4025/4030 kHz

 Eilen illalla, 8.9.2022, alkoi mediassa tihkua tietoa, että Englannin kuningattarella oli ilmennyt vakavia huolia terveydentilan suhteen. Merkit viittasivatkin siihen, että jotain erikoista olisi odotettavissa seuraavien vuorokausien aikana.

Pitkään ei tarvinnut asiaa ounastella, kun jo ennen YLE:n pääuutislähetystä mediassa informoitiin, että Englannin kuningatar oli menehtynyt. Tapahtuma on niin merkittävä maailman laajuisestikin, että tietoa asiasta levitettiin useiden eri kanavien kautta.

Nyt olikin otollinen hetki kuunnella hieman poikkeavasti Brittiläisiä military (sotilas) ja diplomaattitaajuuksia (lähetystöt) ja katsoa tuleeko mitään poikkeavaa viestiliikennettä ko. tahoilta. No, tulihan sitä. Sotilastaajuuksilla oli nähtävissä ja kuunneltavissa koodattua lähetystä, jonka aikaikkunassa avattu "salaamaton" viesti sisälsi lauseen "Queen passed"

Viestiteknisesti hieman samanlainen tapahtuma arkistoitiin kun Estonia upposi itämerellä. Tuolloin oli jopa hieman ruuhkaa sotilas- ja diplomaattitaajuuksilla. Näistä enemmän jossain toisessa yhteydessä.

Kuningatar on kuollut - kauan eläköön kuningas !


//ARi\\

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

FT8 SM-sprint, osa 5

  Työskenneltyjä kilpa-asemia FT8 sprint -kilpailusarjan kevätkauden päättävä osakilpailu päättyi juuri. Tälläkin kerralla asemia oli mukava...