tiistai 13. syyskuuta 2022

Kirje - sieltä jostakin

Kirje "sieltä jostakin"

 

Posteljooni toi melkoisen mielenkiintoisen kirjeen ihmeteltäväksi. Kirje ja sen postimerkit olivat hieman yllätyksellisiä: aikaisemmin ei "Kenttäpostia" ollut tullutkaan laatikkokantona saatua - varsinkaan Jatkosodan aikaisilla merkeillä varustettuna. No, kertahan se on ensimmäinenkin.

Kirjeen sisältö paljastikin sitten tuon kirjeen juonen. Päivystin vuosia sitten Raja-Immolan radiohuoneessa kuunnellen radioasemien viestintää. Siinä samalla hieman itsekin tuli kilkuteltua sähkötysavaimella ja välillä mikrofoninkin kautta. Kielen huollollisista syistä tuli tuolloin käytettyä aika runsaasti viestityksessä noita kyyrillisiä fontistoja. 

Pidin tuolloin yhteyden Äänisen suunnalle. Vasta-asema lupasi laittaa kortin tulemaan yhteyden vahvistamiseksi. Myös itsekin laitoin tuolloin harvinaisen OI5R-kortin menemään ns. paluupostissa QSL-palvelun kautta. 

Kirjeen leimoista ei selviä milloin ja miten kuori on liikkunut, mutta Espanjan merkin ja signeerauksen osalta voi päätellä, kirjeen käyneen peräti Kanarian saarilla kääntymässä. Nykyisinhän tuo postiliikenne ei ole kulkenut itärajan ylitse moniin kuukausiin, joten kirje lieneekin matkannut jonkun mukana Espanjaan, josta se sitten on tullut postitetuksi.

Kenttäpostimerkkien käyttäminen näin sotilaallisessa yhteydessä olikin mainio lisä. Kirje kuitataan saaduksi - TU (Thank You)

//ARi\\

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

FT8 SM-sprint, osa 5

  Työskenneltyjä kilpa-asemia FT8 sprint -kilpailusarjan kevätkauden päättävä osakilpailu päättyi juuri. Tälläkin kerralla asemia oli mukava...