maanantai 6. kesäkuuta 2022

Kesäisiä kelejä on ollut tarjolla

 


Lämpötiloja Mustolan suunnalla

Kesääkohti on menty toukokuulta aimo harppauksin. Viimeiset yöpakkaset (Halla) oli mittarissa toukokuun 22. päivänä. Sen jälkeen onkin pysytelty lämpötiloissa tiukasti plussan puolella, myös yöllä. Sen verran tuo toukokuun kylmä tuulahdus ehti tehdä tuhojaan puutarhassa, että juuri nousuun päässeet kesäkurpitsan taimet saivat hieman siipeensä. 

Hellerajat ovat vielä luonnollisesti rikkomatta ja tuo +20 C ylityskin on ollut hieman nihkeää, mutta eiköhän tuokin raja-arvo jo Juhannukseen mennessä ylittyne.

Ukkoset ovat vielä loistaneet poissaolollaan. Ehkä hyvä niin, vaikka kyllähän nuo taivaalliset murinat salamoiden säestämänä kuuluvat lähes erottamattomasti Suomen kesään. Näitäkin ehditään vielä varmasti "nauttimaan" sillä tuo aktiivisin ukkosaika on vielä edessäpäin.

Sateita on näin kesäkuulle tultaessakin riittänyt useammalle päivälle, vaikka kokonaiskertymä vesimittarissa ei kovin suuri vielä olekaan. Sen verran kuitenkin, ettei joka päivä ole tarvinnut puutarhaa kastella kantovedellä. Alla olevassa kuvassa hieman poikkeuksellisesti on ilmoitettu yhden tunnin (1 h) sadekertymää viimepäiviltä. Siinä näkyykin lähinnä sateiden kuuroluonteisuus.

Niin, ja aurinkosähkön käyttäjille lienee ilahduttavaa ollut se, että aurinkoisia, lähes pilvettömiäkin jaksoja on tähän alkukesään jo mahtunut runsaasti.

@ri


Sadekuurot Mustolassa


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

FT8 SM-sprint, osa 5

  Työskenneltyjä kilpa-asemia FT8 sprint -kilpailusarjan kevätkauden päättävä osakilpailu päättyi juuri. Tälläkin kerralla asemia oli mukava...