keskiviikko 4. toukokuuta 2022

Hybridivaikuttamistako ?

SOME / Hybridi -vaikuttamista (?)

 Jokainen internetin käyttäjä on päässyt tässä "uussodassa" ihan konkreettisesti etulinjaan. Erityisesti kaikki sosiaalisen median palveluja käyttävät ovat varmaan päässeet jo osaksi erilaisia hybridivaikuttamiskeinoja. 

Oma Twitter- ja Instagram -tilini ovatkin saaneet olla melko rauhassa erilaisilta ylimääräisiltä toimijoilta. Tänään Twitter toi kuitenkin kuvan mukaisen yksityisviesti, jossa tiedusteltiin kohteliaasti panssarivaunukaluston näkyvyyttä itärajan tuntumassa. Kyselyyn vaikutti varmaan meneillään oleva ARROW- panssariharjoitus sekä tietysti tuo NATO-prosessi jäsenhakemuksen osalta.

Kyselyjen ja vaikuttamisten kohteena ei siis todellakaan tarvitse olla mikään valtakunnan merkkihenkilö tai "julkkis" - kohteeksi kelpaa siis ihan tavallinen "nettikuluttaja" kuten minunkin tapauksessa. Kun kyselyjä lähtee tarpeeksi monta, niin aina joku niihin tulee jotain vastanneeksi. Näiden vastausten perusteella sitten muokataan uutta mediaa, medialukutaidottomille somekuluttajille ja pyritään vaikuttamaan asenteisiin NATO:n tai meneillään olevan Ukrainan sodan osalta.

Viestitilissä mainittu lähettäjä tuskin on missään tekemisissä viestin kanssa, vaan mitä suurimmalla todennäköisyydellä se on vain yksi "Trolleista", jotka lähettävät näitä kyselyjä eri nimissä.

Vaikka viestiin vastaaminen on tehty helpoksi ja jopa anonyymiksi, ei siihen kannata vastata mitään, vaikka mieli tekisi jotain kirjoittaakin. Jo tyhjä viestikin voidaan tulkita näissä kuvioissa vastaukseksi, jota voidaan muokata sitten halutulla tavalla.

Vahva lukusuositus aiheeseen liittyen tästä linkistä.


Tätähän noissa kyselyissä ja viesteissä haettiin...




@ri

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjahyllyyn täytettä jälleen

Kirjoittajat ja kustantamot ovat olleet aktiivisia ja tuoneet markkinoille pitkin kevättä mielenkiintoisia kirjoja niin Ukrainan tapahtumiin...