lauantai 20. marraskuuta 2021

EMCOMM (5) Tilanne päällä

 Harjoitus on täydessä vauhdissa ja viestejä kulkee verkostossa, ainakin kuuntelun perusteella, erittäin runsaasti. Kaikki tukiasemat (Gateway/postilaatikot) vastailevat hyvin, joten ruuhkia ei ole tullut tämän takia muiden laatikoiden osalle. Lisäksi P2P eli "Point-to-Point" sanomat harjoituksen johtopaikalle ovat onnistuneet eri taajuuksilla hyvin.

HF-radiokeli on suosinut harjoitusta - hyvä niin. Dataliikenteen lisänä pidettiin harjoituksen johtoon myös lyhyt puheyhteys 3.660 MHz:llä muun tohinan ohella. Hyvä testata myös tuokin puoli, sillä jos tietokoneesta loppuu virta tai tulee muita ongelmia, pitää myös sanoma voida lähettää puheella.


"Raku" kävi tarkastamassa toiminnot

Vaikka radiokeli onkin ollut ns. FB (Fine Business) on tuo perinteinen sää näyttänyt hieman kurjempaakin puolta. Lämpötila on ollut nollan tietämillä ja taivaalta on tullut sekä räntää että vettä eri olomuodoissaan - onneksi vain tihkuttamalla. Aamulla oli maa jopa hetken aikaa valkoinen, mutta kohti keskipäivää tullessa lumikuura hävisi.

Tukiaseman vartiopaikalla on ansiokkaasti koko harjoituksen ajan ollut maskottimme "Raku -karhu", joka on pitänyt ansiokkaasti yhteyksiä hyväksi katsomallaan VIRVE-radiolla. Raku osasi tulla jälleen paikalle ihmettelemään, koska asemapaikka on vanha Rajavartioston OI-koulutuspaikka: muistona tuosta mm. vanha rajakilpi.


Oheinen video osoittaa, että vettä on riittänyt myös paikallisessa koskimaisemassa Enonkosken keskustassa. Kuva 19.11.2021 vierailulta, kun harjoitusosasto kävi paikalla tutustumassa kohteeseen.


vy 73 / 72

//ARi\\

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

FT8 SM-sprint, osa 5

  Työskenneltyjä kilpa-asemia FT8 sprint -kilpailusarjan kevätkauden päättävä osakilpailu päättyi juuri. Tälläkin kerralla asemia oli mukava...