perjantai 19. marraskuuta 2021

EMCOMM (4) Harjoitus käynnissä

 Harjoitus käynnistyi koko laajuudessaan suunnitelmien mukaisesti klo 14.00 (SA = Suomen aikaa) eli 12.00 UTC. Perustilanne harjoitukseen on pysynyt hyvänä: sähköä on ollut valtakunnan verkossa ja internettikin on vielä toiminut odotetusti. Tuo internetin toimivuus olisikin sikäli ihan "YES", koska harjoituksen virallinen avaus, kurssipuhutteluineen suoritetaan videoneuvotteluna internetin tarjoamien rajapintojen kautta klo 18 - 21 SA. 

Nyt kun nuo omat tukiasemat ja postilaatikko "gatewayt" on testattu, onkin hyvä hetki kokeilla asemien välisi kahden keskisiä yhteyksiä. Niillekin on oma tarpeensa. Viimeistään silloin, jos omat postilaatikkoasemat ovat tavoittamattomissa tms. Viestien pitää kulkea ongelmista huolimatta.

Toistaiseksi radiokeli eli heijastukset ovat olleet ihan siedettävät ja omalta asemalta on saatu onnistuneet yhteyskokeilut kaikilla käytössä olevilla aaltoalueilla HF:llä: 160 mtr, 80 mtr ja 60 mtr. Ellei muuta tarvetta tule, niin Enonkosken asemalta työskennellään koko harjoitus tuolla pikkuradiolla 5 Watin teholuokassa. Tukiasemakalustoon kuuluva isompi, FT-1000MP (100 W) onkin sitten reservissä näiltä osin.

Heijastukset harjoituksen alkuun.

//ARi\\ 73&72

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

FT8 SM-sprint, osa 5

  Työskenneltyjä kilpa-asemia FT8 sprint -kilpailusarjan kevätkauden päättävä osakilpailu päättyi juuri. Tälläkin kerralla asemia oli mukava...