sunnuntai 29. elokuuta 2021

Menestystä kilpailurintamalla

Pokaalit ja mitalit "ojennuksessa"

 Toimin vuodesta 2015 lähtien silloisen työnantajan, Rajavartiolaitoksen, viestivastaavana mm. Rajan sotilasradioamatööritoiminnan osalta. Toimi oli aina eläkkeelle jäämiseen asti aika omatoimista, koska vapaaehtoisia toimeen ei ollut, eikä sopivia koulutettaviakaan tuntunut löytyvän. Onneksi nyt on jälleen löytynyt se yksi, rohkea, joka on suorittanut tarvittavat tutkinnot ja jatkaa perinteikästä OI-aktiviteettiä myös Rajan suunnalla. Kaikki tuki hänelle.

Vuosina 2018 - 2020 osallistuin aktiivisesti kotimaisiin kilpailuihin sähkötyksellä (CW) ja digimodeilla (RTTY). Lisäksi tuli toki osallistuttua joihinkin ulkomaisiinkin, suurempiin mittelöihin. Suomen radioamatöörit ovat kautta aikain pärjänneet hyvin kansainvälisissä kilpailuissa, joten jo pelkästään kotimaan SM-kisoissa on vastukset yleensä astetta kovempia. 

Perinteitä vaalien olen kilpailuissa käyttänyt ns. QRP (alle 5 Watin) teholuokkaa, joka on jo itsessään aika haastavaa, ainakin heikoimmilla radiokeleillä.

Viimeviikolla sain tietooni, että vuoden 2018 palkintoja on jäänyt noutamatta. Työnantaja ei ole huomannut niitä toimittaa kilpailuasemalle (OI5R), eikä operaattori ole "muistanut" käydä niitä pääkaupunkiseudulla kyselemässä. No, nyt ne on joka tapauksessa saatu onnellisesti "kotiin" - vai pitäisikö sanoa, että "poika tuli kotiin".

Kuvassa on SM-mitaleiden lisäksi pari CUP-kannua molemmista luokista, sekä hieman erikoisempi kiertopalkinto, joka jäi nyt itselleni: Samovaari. Tuo samovaari tuli mielenkiintoisen vuotuisen haasteen myötä, kun osallistuin Samovaari-cup -kisaan. Siinä sähkötyksellä pelataan shakkia (CW-CHESS). Hieman harvinaisempi työskentely- ja kilpailumuoto, mutta mielenkiintoinen omassa lajissaan. Tuon viimeisen Samovaari-cup -kisan jälkeen ei ole kuulunut enää mitään uutta idästä eikä lännestä, joten eiköhän tuo kisa odottele parempia aikoja ja uusia organisaattoreita. Kotimaan SM-sarja sen sijaan jatkuu kuumana, ja vuosien 2019 - 2020 -tuloksia odotellaan.


73 //ARi\\

ex OI5R

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

FT8 SM-sprint, osa 5

  Työskenneltyjä kilpa-asemia FT8 sprint -kilpailusarjan kevätkauden päättävä osakilpailu päättyi juuri. Tälläkin kerralla asemia oli mukava...